Artikler om sider, akevitt, whisky og sake

Ølakademiet driver også med drikker som er beslektet med øl. Enten som naturlig tilbehør eller gjennom lignende produktsjonsmetode. Lær mer med Ølakademiet.

Sider

Drikketips til 17. mai – Musserende norsk drikke 8 mai 2025 - 17. mai skal sprudlende bobler nytes og norsk drikke er et utmerket alternativ. Her er tre musserende produkter som bør nytes 17. mai.

Mer om sider

Norsk sider til julemat og nyttårsfeiringen 22 desember 2024 - I julen velger vi norske kvalitetsråvarer. Norsk sider til julemat bør være et førstevalg. Hvilken sider skal du drikke til julematen i 2024?
Vis alle artikler om sider

Akevitt

Akevitt Negroni Akevitt Negroni – En annerledes twist 5 mai 2025 - Originalt skal Negroni lages med like mengder gin, vermut og campari. Vi har byttet ut gin med norsk akevitt.

Mer om akevitt

Topp 6 – Akevitt til lutefisk og rakfisk 18 desember 2024 - I julen skal vi spise mye god fisk med godt og tradisjonelt tilbehør. Her er de beste akevittene til lutefisk og rakfisk fra testen i 2024.
Vis alle artikler om akevitt

Sake

10 anbefalte saker – beste sake hos polet 30 september 2019 - 1. oktober er den internasjonale sake-dagen. Anledningen for «world sake day» er at man tradisjonelt sett startet å produsere sake med årets avling denne dagen.

Mer om sake

Hvordan skal man servere sake riktig? 26 april 2019 - Skal sake serveres varm eller kald, og i hvilke glass? Finnes det noen regler? Få noen enkle kjøreregler av Ølakademiets egne, autoriserte sakesommelier.

Whisky